Felhívás!

Kedves Fiatalok!

Minden 18 évesnél idősebb, de 22. életévét be nem betöltött fiatal ingyen szerezhet B vagy C kategóriás jogosítványt, vagy választása szerint 90 órás intenzív angol vagy német nyelvtanfolyamon való részvételt. Mindezért cserébe önkéntességet várnak el a jelentkező fiataloktól, amit ráadásul igény szerint településünkön is le tölthetnek

A program 2018.06.01.-től 2020.08.30.-ig tart, tehát később is lesz bőven lehetőség a csatlakozásra. A programban résztvevő fiatalok minimálbérnyi juttatást kapnak havonta a program ideje alatt.

A programot teljesítők
– B vagy C kategóriás jogosítványt szerezhetnek ingyen.
– Hivatásos jogosítványhoz jutnak, mely jelentős mértékben segíti elő a munka világába történő elhelyezkedésüket.
– A sikeres nyelvtanfolyam eredményeként plusz pontokhoz jutnak amivel nagyobb eséllyel tudnak felvételizni, vagy esetleg szakmájukban elhelyezkedni.
– Felkészültek lesznek a 2020-ban életbe lépő felsőoktatási törvényre. /2020-tól csak az juthat be egyetemre, főiskolára, aki legalább egy tárgyból emelt szintű érettségit tesz, emellett pedig legalább középfokú tudása van egy idegen nyelvből – és ezt egy nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy emelt szintű nyelvi érettségivel bizonyítani is tudja/.
– A programban résztvevő fiatalok közérdekű önkéntes munkájuk révén hozzájárulnak településük fejlődéséhez.

Bővebb Információ érhető el az alábbi helyen:
http://site.civiliroda.eu/index.php/hu/egymasnak-segitseg

A hozzászólások le vannak tiltva.