Koronavírus Tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A KORONAVÍRUS menüpont alatt lehet a vírussal, kapcsolatos felhívásokat, rendeleteket, tájékoztatókat elérni.

Koronavírus tájékoztatók
Kérdések és válaszok a koronavírusról

A koronavírus járványra való tekintettel az Önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a lehető legkevesebbet tartózkodjanak közösségbe, főként az idősebbek maradjanak otthon.

A helyi vegyes boltban is kevesen tartózkodjanak, lehetőség szerint egy-két vásárló, a többiek pedig kint várakozzanak.

Ajánlott a gumi kesztyű és a maszk használata, illetve a gyakori kézfertőtlenítés, kézmosás.

Sajnos Önkormányzati rendezvények egyenlőre nem kerülnek megrendezése.

továbbá tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében településünkön az alábbi intézkedéseket tettük:

Az önkormányzat és a közös önkormányzati hivatalban az ügyfélfogadásban érintettek számára biztosítottunk alkoholos kézfertőtlenítő szereket.

Az Önkormányzati rendezvényeket mindaddig nem rendezzük, amíg a kialakult helyzet megnyugtató módon nem rendeződik.
Felhívom a lakosság figyelmét a továbbiakban arra, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és a betegek látogatását is mellőzzék! A távolságtartás és a kézmosás az egyik legjobb módszer a vírus terjedésével szemben.

A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniás szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:
https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/
Kérjük, hogy a videót mutassa be ismerőseinek.

Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).
Amennyiben akár Önnél, akár családban élőknél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Amennyiben a gyermeküknél tapasztalják ezt követően kérjük, értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.

Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:
konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal,
a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,
amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.

Együttműködésüket megköszönve:

Szabó Krisztián sk.
polgármester

A hozzászólások le vannak tiltva.